ERVAAR TOTALE RUST AAN DE COSTA DE LA LUZ

Ben je ooit aan de Costa de la Luz geweest? De Spaanse kuststrook met de naam ‘kust van het licht’ is onder Spanjaarden al jaren een geliefd kustoord en dat heeft een reden. Kom heerlijk tot rust, ontspan en geniet hier van de zon die vrijwel het hele jaar door schijnt.
De Costa de la Luz loopt langs twee provincies: Huelva en Cádiz, waarvan de gelijknamige hoofdstad Cádiz volgens sommigen één van de oudste steden in Europa is. Vanuit de stad Palos de la Frontera in Huelva zou zelfs ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus voor het eerst zijn uitgevaren om uiteindelijk Amerika te ontdekken. Palos de la Frontera vormt daarmee één van de zogenaamde Lugares Colombinos, routes langs de belangrijkste plaatsen die Christopher Columbus aandeed tijdens zijn eerste ontdekkingsreis. Later zou hij zijn tweede ontdekkingsreis vanaf Cádiz gestart zijn.

STRAND IN OVERVLOED

De Costa de la Luz is met maar liefst 3.000 zonuren per jaar de perfecte bestemming voor een strandvakantie. De stranden in Cadiz variëren van paradijselijk en bijna ongerept, in gebieden zoals Conil, Barbate en Tarifa, tot gezinsstranden die dicht bij de stad liggen, zoals in Cadiz en Chiclana. De kust in Huelva bestaat uit meer dan 120 kilometer strand, dat zich goed leent voor idyllische plaatjes van uitgestrekte zandduinen en pijnboombossen die tot aan de zee reiken. Enkele van de bekendste stranden zijn onder andere die van Mazagón, die van Matalascañas en het ruwe strand in het beschermde natuurgebied van Rompido.

ADEMBENEMENDE NATUUR

Zoek je tijdens jouw vakantie toevlucht in de natuur? Dan is het nationale park van Doñana ook zeker aan te raden. Het park is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed en vormt één van de belangrijkste biosfeerreservaten in Europa. Het natuurreservaat bevindt zich voor een groot deel in de provincie Huelva en bestaat uit zo’n 50.700 hectare. Dit gebied, waar de Guadalquivir rivier doorheen stroomt, wordt afgewisseld door moerasgebieden met talloze riviertjes, maar ook droge struikgewassen, pijnboombossen en zelfs witte zandduinen. De diversiteit van de flora in dit park is te danken aan de verschillende ecosystemen die er aanwezig zijn.

GENIETEN VAN DE LOKALE KEUKEN

Tijdens een vakantie aan de Costa de la Luz mag je de Andalusische gastronomie natuurlijk niet overslaan. De keuken van deze kusstreek is eenvoudig en gebaseerd op eeuwenoude tradities, maar daardoor niet minder lekker. Proef van de meest verse schaaldieren en gebakken vis. Combineer eindeloos lokale producten en algemene Andalusische lekkernijen, zoals de Iberische ham, de ‘pescaíto frito’, of gebakken visjes, schelp- en schaaldieren. Voor de wijn moet je in Jerez zijn, deze stad is bekroond tot hoofdstad van de wijn in de provincie Cádiz. Grijp vooral de kans aan om het plaatsje te bezoeken en de rijke verscheidenheid aan wijnen te proeven.

KAAPVERDIË: GROENE OASE IN DE ATLANTISCHE OCEAAN

Wist je dat vliegen naar Kaapverdië slechts 1,5 uur langer duurt dan naar de Canarische eilanden? En wat je ervoor terugkrijgt: lange zandstranden, heerlijke zon zekerheid en een echt vakantiegevoel. Maar Kaapverdië is meer, want combineer je verschillende eilanden dan ervaar je een waaier aan landschappen en uitzichten.

CULTUREEL KAAPVERDIË

Op het kleine eiland São Vicente kun je genieten van de levendige havenstad Mindelo, dat ook wel de culturele hoofdstad van Kaapverdië wordt genoemd. Deze stad kenmerkt zich door kleurrijke, koloniale gebouwen, markten en het bruisende centrum met cafés en restaurants, waaruit de meeslepende Kaapverdische muziek klinkt.

GROEN, GROENER, GROENST

Op een uurtje vaarafstand ligt het eiland Santo Antão, waar je wordt getrakteerd op veel groen, imposante bergen, ruige kust, vruchtbare valleien, adembenemende vergezichten en met kinderkopjes geplaveide wegen. 

Hiermee staat het eiland in schril contrast tot de overige eilanden en wordt de naam Cabo Verde (Groene Kaap) beter verklaard. Het vormt dan ook een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. Je kunt er prachtige wandelingen maken en verblijft in sfeervolle hotels, waarna je doorvliegt naar bijvoorbeeld het eiland Sal om te relaxen op het strand.

VERLENGING OP SAL

Je eilandhopping avontuur verleng je met een bezoek aan het zonovergoten Sal. Verblijf bijvoorbeeld een luxe resort om helemaal tot rust te komen, maar zorg ook dat je wat van het eiland ziet. Sal biedt zoveel meer dan alleen de welbekende ‘zandbak’, maar dan moet je uiteraard wel je resort uit komen. Bijvoorbeeld met een eiland tour, waarbij de hoofdstad Espargos, natuurverschijnsel de ‘Blue Eye’ en de zoutmeren Pedra de Lume worden aangedaan.

BEN JIJ ECHT EEN TOE AAN EEN ZONVAKANTIE EN KUN JE WEL WAT HULP GEBRUIKEN?

NEEM DAN CONTACT MET MIJ OP!

JOSETTE.FRANKEN@PERSONALTOUCHTRAVEL.NL

Of vul het contactformulier in: