Samen met andere reisadviseurs van Personal Touch Travel (PTT) was ik hier op uitnodiging van Cape Town Travel. Met Turkish Airlines vlogen we vanuit Amsterdam via Istanbul naar Kaapstad. Aangekomen in Kaapstad gingen we gelijk door naar het Aquila Private Game Reserve. Een fantastisch hotel dat in Southern Karoo ligt aan de voet van de Karoo Mountains. Via een panoramische route vanuit Kaapstad reden we door een werkelijk uniek landschap met adembenemende kleuren en verschillende tinten oranje en goud. We werden ontvangen met een drankje voordat we konden gaan inchecken. Daarna reden we in open auto’s door het omringende safaripark om de zogenaamde Big Five te gaan spotten. Na afloop van deze safaritocht was het tijd om ons op te frissen voor het diner. Na een heerlijke maaltijd en een lange dag tijd om te gaan slapen.

De volgende dag moesten we weer vroeg op. Op het programma stond een ochtendsafari door het park met aansluitend het ontbijt. Daarna enkele site inspecties van hotels in de omgeving. Onder meer brachten we een bezoek aan The Twelve Apostles Hotel, The President Hotel en het Alphen Hotel. Een heerlijk diner stond op ons te wachten die avond bij Blanko in het Alphen Hotel. Een vooral in witte kleuren ingericht hotel waar zowel toeristen als de lokale bevolking graag verblijven.
De dag daarna was het tijd voor een uitgebreid bezoek aan Kaapstad zelf. Met de ‘cable train’ naar de top van de Tafelberg waar vandaan je een prachtig uitzicht hebt over Kaapstad. Verder een uitgebreide tour door Kaapstad waarbij we een bezoek brachten aan het Madiba monument waar Nelson Mandela zijn eerste toespraak hield als vrij man. Ook brachten we een bezoek aan de Company Gardens met zijn indrukwekkende regeringsgebouwen en presidentieel paleis met prachtige oude bomen.
Woensdag hebben wij de townships Khayelitsha bezocht. Khayelitsha betekent ‘nieuw thuis’ in het Xhosa en is een van de snelst groeiende townships. Het is ongeveer 40 minuten van Kaapstad, hier hebben wij verschillende dingen gezien van een koffie shop Sikis Kofi Kafe tot aan het 18 Gangster Museum en ook een school waar de kinderen getraind worden om te fietsen, een theater shake maze experience waarna wij door de township hebben gewandeld. Een indrukwekkende dag waar veel motivatie is voor succes. De kinderen hebben een geweldige show laten zien. Het diner was ’s avonds in het GOLD Restaurant waar wij genoten van dans en een djembe drum.
Ook brachten we een bezoek brengen aan een pinguïn kolonie. Zo veel pinguïns bij elkaar heb ik nog nooit gezien. Een nadeel van zo’n enorme kolonie pinguïns is dat de stank van hun uitwerpselen niet te harden is. Maar goed niet alles is ‘rozengeur en maneschijn’ tijdens een studiereis. We hebben een kajaktocht bij Kayak Cape Town gemaakt en brachten een bezoek aan Franschhoek om wijn te proeven. Een echte aanrader.

De volgende dag genoten we van een heerlijk ontbijt.
En brachten wij een bezoek het Kwha ttu San Onderwijs- en Cultuurcentrum. Hier zie je meer over de snel verdwijnende wereld van de San-cultuur, folklore, rotstekeningen, gebruiken en talen.

Hierna kregen we opnieuw een heerlijk lunch in een prachtig landschap op een unieke locatie in een rustiek boerenrestaurant met uitzicht op het fynbos en de verre oceaan. Daarna volgde een e-biking excursie, heel erg leuk.

Vervolgens vertrokken wij naar het charmante dorpje Darling en overnachten wij in de Darling Lodge. De volgende dag volgde een rondleiding door Darling en bezochten wij een ambachtelijke bierbrouwerij. Rond de middag was het dan echt tijd om weer terug te gaan naar Amsterdam en vertrokken wij naar de luchthaven van Kaapstad.

Een heerlijke, bijzondere reis was het die ik graag met jullie wilde delen. En lijkt dit je nu ook wat neem dan vooral contact op.