De belangrijkste reistrends voor 2019

National Geographic zocht de belangrijkste reistrend voor 2019 voor ons uit. Ik zet ze even voor je op een rij.

Mensen zijn zich niet alleen door het reizen door een natuurgebied meer bewust van het belang en de waarde van de natuur maar ze realiseren zich dat ze ook in het dagelijks leven thuis een verschil kunnen maken.

Nadat het toerisme in Egypte en Turkije lange tijd vanwege politieke conflicten afnam neemt dit nu weer toe. Ook is er een toenemende belangstelling voor gebieden waar het minder druk is zoals Ethiopië, Madagaskar, het noorden van Kenia, Bhutan en het verre Indonesië. En er kan meer buiten het seizoen om worden gereisd om te genieten van winteractiviteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van helikopterskiën in Nieuw-Zeeland en Chili.

Reizigers worden steeds actiever door bijvoorbeeld te wandelen, fietsen, paardrijden of bestemmingen te ervaren door treinreizen of cruises. Zo heb je bijvoorbeeld cruises langs de Griekse eilanden waardoor je Griekenland weer heel anders ervaart. Een cruise op de Nijl met een of meer hotelovernachtingen waardoor je in de buurt van de ongelooflijke oude attracties van Egypte bent. Of wat dacht je van een Ierse treinreis waarin je een inkijkje krijgt in onontdekt Ierland door lokaal voedsel, pubs en muziek.

Ben je een beetje nieuwsgierig geworden of geïnspireerd geraakt? Ik stel graag een unieke reis voor jou samen.

josette.franken@personaltouchtravel.nl 

Bron:

Dit artikel werd oorspronkelijk in het Engels gepubliceerd op NationalGeographic.com

 

Share: